سایت خبری تحلیلی کیهان نوین

گزارش تحلیلی هفته؛ مسئول حملات شیمیایی کیست؟!

با گذشت بیش از سه ماه از حملات بیولوژیک به مدارس هنوز نهادهای امنیتی و پرمدعای جمهوری اسلامی نتوانسته‌اند آمران و عاملان این حملات را پیدا کرده و به حملات سریالی پایان دهند اگرچه مدعی برخی دستگیری‌ها شده‌اند.

After more than three months have passed since the biological attacks on schools, the Islamic Republic’s security institutions have not been able to find the perpetrators of these attacks and put an end to the serial attacks, although they have claimed some arrests.

کیهان نوین:  مقامات حکومت در مورد حملات شیمیایی چند هفته سکوت و پنهانکاری در پیش گرفتند اما حتی گسترده شدن این حملات و اعلام رسمی وجود چنین خطر سراسری هم باعث شفافیت از سوی جمهوری اسلامی نشده است.
آشفتگی در اظهارات مقامات مختلف دو احتمال را تقویت می‌کند: یا این حملات توسط بخشی از دستگاه حکومت انجام شده و یا نهادهای امنیتی و انتظامی ناتوان از پیدا کردن آمران و عاملان هستند!
کم‌کاری و سهل‌انگاری نهادهای امنیتی و قضایی و اجرایی در سه ماه گذشته نشان می‌دهد جمهوری اسلامی با بی‌مسئولیتی مزمن قادر به حفاظت از امنیت و جان شهروندان نیست.
مردم شواهدی مانند گسیل نیروهای سرکوبگر به مدارس و سرکوب دانش‌آموزان و خانواده‌ها و توصیه مسئولان به دروغ و پنهانکاری را برای دست داشتن جمهوری اسلامی در حملات شیمیایی کافی می‌دانند.

جمهوری اسلامی که برای ماندگاری خود شدیدترین سرکوب‌های کشنده را علیه شهروندان معترض به کار گرفته و در صحنه بین‌المللی لاف «قدرت اول منطقه» و «عمق نفوذ استراتژیک» را می‌زند، در برابر قربانی شدن هزاران نوجوان و آینده‌ساز ایران رویکردی چنان تباه در پیش گرفته که نشان می‌دهد شهروندان  تحت هیچ شرایطی امنیت ندارند.

حملات سازمانیافته شیمیایی به مدارس و خوابگاه‌های دانشجویی یکی از مهمترین خبرهای آخرین روزهای سال ۱۴۰۱ بود. این حملات هرچند از ۹ آذر و با مسمومیت گسترده دانش‌آموزان در هنرستان دخترانه «نور» شهر قم آغاز شد اما بیش از دو ماه با پنهانکاری و انکار و سانسور اخبار توسط جمهوری اسلامی روبرو بود.

در یکی از نخستین اظهارات رسمی در اینباره مجید محبی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم ۱۶ بهمن‌ماه از اعزام کارشناسانی از سازمان پدافند غیرعامل به قم و انجام آزمایش‌هایی درباره مسمومیت دانش‌آموزان خبر داد. کم‌کم نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز به تأیید حملات پرداختند از جمله احمد امیرآبادی فراهانی نماینده قم در مجلس ۱۸ بهمن با تأیید اینکه مسمومیت‌ها تا کنون ۷ بار در مدارس قم تکرار شده  است خواستار فرستادن هیئت ویژه‌ای به این شهر برای بررسی موضوع شد.

در اسفندماه اما تعدد و پراکندگی جغرافیایی حملات به شدت گسترش یافت و دیگر انکار این اقدام سازمانیافته ممکن نبود. بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی مقامات جمهوری اسلامی،  تا ۱۵ اسفند بیش از پنج هزار دانش‌آموز در ۲۵ استان و حدود ۲۳۰ مدرسه هدف حملات شیمیایی تروریستی قرار گرفته‌اند.

خبرگزاری هرانا اما در گزارشی اعلام کرده که از ابتدای آذرماه ۱۴۰۱ دست‌کم ۲۹۰ مورد حمله به مدارس گزارش شده که حداقل ۷۰۶۸ دانش آموز در ۹۹ شهر از ۲۸ استان کشور را تحت تاثیر قرار داده است. این گزارش تأکید کرده که تعداد دانش آموزان شناسایی شده تنها مربوط به ۱۰۳ مدرسه‌ای است که آماری در این رابطه اعلام کرده‌اند.

حملات شیمیایی و بیولوژیک از دبیرستان‌های دخترانه در قم آغاز و بعد به چند دبیرستان در تهران و بروجرد رسید. اما فقط دانش‌آموزان دختر در دبیرستان‌ها قربانیان این حملات نبوده‌اند؛ تا کنون چند دبستان پسرانه و دخترانه در شهرهای مختلف، چند خوابگاه دانشجویی از جمله در بروجرد و ارومیه و همچنین دانشگاه اصفهان و دانشگاه محقق اردبیلی شهر اردبیل نیز مورد حمله قرار گرفتند و دانشجویان زیادی مسموم شدند. اخبار پراکنده‌ای از مسموم‌ ساختن در مراکز خرید و مترو و حتی سالن اورژانس بیمارستانی که دختران مسموم‌شده به آنجا منتقل شده بودند نیز منتشر شده است.

اینهمه در حالیست که هنوز نهادهای رسمی گزارشی در اینباره ارائه نکرده‌اند. در آنسو مقامات حکومت نیز چند هفته تلاش کردند سکوت و پنهانکاری در پیش بگیرند و حتی گسترده شدن حملات و اعلام رسمی وجود چنین خطر سراسری نیز تا کنون باعث شفافیت از سوی جمهوری اسلامی نشده است.

بر اساس اطلاعات پراکنده‌ای که از سوی وزارت بهداشت منتشر شده اغلب مسمومیت‌ها با استفاده از ترکیباتی از گاز نیتروژن  (N2)صورت گرفته. گاز نیتروژن بی‌بو و بی‌رنگ است که انتشار خالص آن در فضای بسته و یا ترکیبات آن می‌تواند به شدت خطرناک باشد. زنگ زدن گوش، حالت تهوع، تشنج و خستگی شدید و بی‌حالی‌، سرگیجه، سردرد، تنگی نفس، گرفتگی و بی‌حسی عضلات و علائم عصبی از جمله علائم مسمومیت با گاز نیتروژن است.

حملات سازمانیافته مشابه؛ از پوتین تا طالبان!

حملات تروریستی با استفاده از مواد شیمیایی در سال‌های گذشته چند بار به صدر اخبار جهان راه یافته و نشان می‌دهد استفاده از این شیوه برای سوء قصد و یا سرکوب گروهی در حال تبدیل به یک رویه از سوی دولت‌های سرکوبگر و همچنین گروه‌های تروریستی اسلامگرا است. یک سال پیش رومان آبراموویچ، میلیاردر روس که برای توقف جنگ بین مقامات اوکراین و روسیه میانجیگری می‌کرد، همراه با دو مذاکره‌کننده دیگر روس و اوکراینی با «سلاح‌های شیمیایی» مسموم شدند.

وبسایت «بلینگ‌کت» در گزارشی به مسمومیت آنها پرداخته و نوشته بود که ولادیمیر پوتین از میانجیگری آبراموویچ و اینکه او حامل نامه‌ای از سوی ولودیمیر زلینسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، بوده به شدت «خشمگین» شده است.

پنج سال پیش در مارس ۲۰۱۸ نیز سرگئی ویکتوروویچ اسکریپال مأمور نظامی سابق اطلاعات روسیه و دخترش یولیا در سالزبری بریتانیا دچار مسمومیت‌ شدند. سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیایی پس از تحقیقات گسترده درباره این مسمومیت اعلام کرد که مسموم شدن این دو حمله‌ای سازمانیافته بود و در جریان این حمله از گاز اعصاب استفاده شده است.  بوریس جانسون وزیر وقت امور خارجه بریتانیا روسیه را مسئول این سوء قصد اعلام کرد.

هرچند سابقه حملات و ترورهای شیمیایی به زمان شوروری سابق باز می‌گردد اما یکی دیگر از معروف‌ترین مسمومیت‌ها در سال ۲۰۰۵ و توسط اسلامگرایان چچن در مدارس شمال غرب این منطقه صورت گرفت. دانش‌آموزان مدارس به صورت سریالی دچار مسمومیت‌هایی با علائمی مشابه دانش‌آموزان ایران، از جمله  بیهوشی، تشنج، ضعف، فراموشی، خفگی و بی‌حسی و فلج موقت ماهیچه‌ای، روبرو می‌شدند. دولت فدرال روسیه کمیسیونی برای پیگیری مسمومیت سریالی مدارس تشکیل داد اما نتیجه نهایی اعلام شده از سوی کمیسیون «روان‌پریشی جمعی» بود!

تلاش دولت پوتین برای پایان این پرونده تروریستی تا آنجا پیش رفت که آنا پولیتکوفسکایا روزنامه‌نگار منتقدی که به صورت تحقیقی روی مسمومیت دانش‌آموزان چچن تحقیق می‌کرد در سال ۲۰۰۷ در زادروز ولادیمیر پوتین به شکل مشکوکی به قتل رسید.

حملات تروریستی مشابه به مدارس از سوی نیروهای اسلامگرا چند سال بعد در افغانستان نیز رخ داد. در سال ۱۳۹۴ چندین مدرسه دخترانه در ولایت هرات افغانستان مورد حمله قرار گرفتند. صدها دانش‌آموز و تعدادی از آموزگاران طی این حملات مسموم و راهی بیمارستان شدند و گروه تروریستی طالبان که آن زمان حکومت افغانستان را در دست نداشت مسئولیت حملات را پذیرفت و اعلام کرد به دلیل مخالفت این گروه با تحصیل دختران، دانش‌آموزان دختر را هدف قرار داده است. مسمومیت دانش‌آموزان در افغانستان و چچن مشابه مسمومیت دانش‌آموزان ایرانی در هفته‌های گذشته، با علائم مسمومیت یکسان به دلیل استنشاق گاز ناشی از تبخیر مواد جامد و مایع و یا پخش گاز در فضای مدارس اعلام شد.

سردرگمی ابلهانه یا تبهکاری تروریستی

با گذشت بیش از سه ماه از آغاز حملات هنوز مشخص نیست آمران و عاملان این حملات گسترده، سازمانیافته و هماهنگ چه افراد و گروه‌هایی هستند. آشفتگی در اظهارات مقامات مختلف حکومتی دو احتمال را تقویت می‌کند: یا این حملات توسط بخشی از دستگاه حکومت انجام می‌شود و مانند قتل‌های زنجیره‌ای جمع ‌و جور کردن آن برای حکومت دشوار است. یا حملات آنقدر حساب‌شده و سازمانیافته است که نهادهای امنیتی و انتظامی را سردرگم و آشفته کرده و نتوانسته‌اند هنوز ردی از عوامل آن پیدا کنند.

پس از ارائه گزارش‌های رسمی از مسمومیت دست‌کم ۱۱۷ دانش‌آموز در شهر قم و تجمع اولیا دانش‌آموزان مقابل فرمانداری قم در ۲۵ بهمن‌ماه، دو وزارتخانه مرتبط با این حملات، وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش، نخستین واکنش‌های رسمی را نشان دادند. بهرام عین‌الهی وزیر بهداشت مسمومیت‌ها را خفیف خواند و یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش «شایعات موج‌های رسانه‌ای خارج از کشور» را عامل انتشار خبرهایی درباره مسمومیت دانش‌آموزان دانست. این در حالیست که طی همان روزها تصویر نامه‌ای از مهدی مصری رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم خطاب به محسن اوروجی مدیر مدیریت بحران استان قم منتشر شد که با اشاره به مسمومیت گسترده دانش‌آموزان خواستار نمونه‌برداری از بازدم دانش‌آموزان مسموم در کیسه‌های نایلون فریزر شده بود. همچنین همزمان با مواضع فرافکنانه وزرای بهداشت و آموزش‌وپرورش، فرماندار قم از ورود دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی و سپاه پاسداران برای بررسی پرونده مسمومیت‌ها خبر داد.

در اسفندماه دولت در نهایت کمیته‌ای با سرپرستی وزارت کشور برای بررسی موضوع تشکیل داد و وزارت اطلاعات نیز مسئول پیگیری امنیتی این حملات شده است.

در این میان، وزارت کشور  در آخرین بیانیه خود مسئولیت مسمومیت‌های سازمانیافته در مدارس را به گردن شهروندان معترض شرکت‌کننده در جنبش انقلابی انداخت و نوشت «برخی دستگیرشدگان دارای سابقه حضور در اغتشاشات و ارتباط با رسانه‌های معاند هستند.»

اما وزارت اطلاعات در بیانیه‌ای که دو روز پیش منتشر شد مدعی شده هنوز سرنخ جدی در دست این نهاد امنیتی وجود ندارد. در این اطلاعیه آمده «اگرچه از خلال مجموعه بررسی‌ها و پیگیری‌های به عمل آمده، علل برخی حوادث قبلی کشف شده‌اند، اما عدم امکان تعمیم علمی موارد مکشوفه به کل موارد گزارش شده، موجب تأمل در اطلاع‌رسانی تا وصول نتایج متقن و قابل تعمیم به سایر موارد شد.»

مسئولیت با کیست؟

این در حالیست که گزارش‌ها از حضور نیروهای امنیتی در مدارس پس از وقوع حمله و دوشادوش مأموران انتظامی و اورژانس حکایت دارد که نشان می‌دهد از همان نخستین مورد حملات، نهادهای امنیتی از جمله وزارت اطلاعات در جریان حملات بیولوژیک سازمانیافته قرار داشته‌اند. در چنین شرایطی اظهارات مقامات دولتی صرفا پنهانکاری و فرافکنی برای افکار عمومی و شهروندانی بوده که فرزندانشان قربانیان این حملات شده‌اند.

ناتوانی وزارت اطلاعات در پایان دادن به این فاجعه سراسری و خطرناک که پیامدهای بلندمدت آن بر سلامت قربانیان معلوم نیست، حالا سازمان اطلاعات سپاه پاسداران (ساس) را نیز رسما به میدان آورده است. حسین سلامی، فرمانده کل سپاه جمهوری اسلامی در نامه‌ای خطاب به وزیر اطلاعات اعلام کرد که «سپاه آماده هرگونه همکاری برای تسریع در تعقیب ماجرای مسموم‌سازی کودکان و برخورد جدی با عوامل ایجاد ناامنی روانی نزد خانواده‌های ایرانی است». پیشتر نیز گزارش‌هایی از حضور مأموران اطلاعات سپاه (ساس) در مدارس پس از حملات شیمیایی گزارش شده بود.

«دست پیش گرفتن» از سوی رسانه‌ها و مقامات حکومت یکی از مواردیست که در افکار عمومی احتمال حکومتی بودن این حملات را افزایش داده است. در حالی که بخشی از مقامات حملات بیولوژیک را انکار و صحبت از ماجراجویی و شیطنت دانش‌آموزان با «ترکاندن ترقه» و «اسپری فلفل» می‌کردند بخش دیگری از نرسیدن به سرنخ‌ها و پیگیری‌های امنیتی و انتظامی سخن گفته‌اند.

روزنامه کیهان چاپ تهران هم در مطلبی که ۱۳ اسفندماه ۱۴۰۱ منتشر شده دست پیش را گرفته و نوشته که «سابقه‌داران «حملات شیمیایی»، «ترور بیولوژیک» و «مسموم ‌سازی» در دنیا، رژیم‌های مشخصی هستند و طرفه اینکه همان رژیم‌های بدسابقه سعی دارند با عملیات ترکیبی «میدانی- رسانه‌ای»، جمهوری اسلامی را به مسموم‌‌سازی فرزندان و شهروندان خود متهم کنند!»

هرچند هنوز مشخص نیست آمران و عاملان حملات سازمانیافته بیولوژیک که دانش‌آموزان و دانشجویان را هدف قرار داده چه گروه، دولت یا افرادی هستند اما همچنان مردم شواهدی مانند گسیل نیروهای سرکوبگر به مدارس و سرکوب دانش‌آموزان و خانواده‌ها و توصیه مسئولان به دروغ و پنهانکاری را برای دست داشتن جمهوری اسلامی در حملات شیمیایی کافی می‌دانند.

از سوی دیگر حتی اگر بر مبنای ادعای مقامات جمهوری اسلامی این حملات از خارج نظام صورت گرفته باشداما این حکومت مستقر است که مسئولیت حفظ امنیت و جان شهروندان را برعهده دارد و کم‌کاری و سهل‌انگاری نهادهای امنیتی و قضایی و اجرایی در سه ماه گذشته نشان می‌دهد جمهوری اسلامی با بی‌مسئولیتی مزمن قادر به حفاظت از امنیت و جان شهروندان نیست.

New Universe:

The government officials kept silent and secretive about the chemical attacks for several weeks, but even the spread of these attacks and the official announcement of the existence of such a nationwide threat did not bring clarity from the Islamic Republic.
Confusion in the statements of various authorities reinforces two possibilities: either these attacks were carried out by a part of the government or the security and law enforcement agencies are unable to find the perpetrators!
The lack of work and negligence of the security, judicial and executive institutions in the last three months shows that the Islamic Republic is unable to protect the security and lives of its citizens with its chronic irresponsibility.
People consider evidence such as sending repressive forces to schools and suppressing students and families and advising officials to lie and cover up sufficient for the involvement of the Islamic Republic in chemical attacks.

The Islamic Republic, which has used the most deadly repressions against protesting citizens for its own survival and brags on the international stage about “the first power of the region” and “the depth of strategic influence”, has taken such a corrupt approach to the sacrifice of thousands of teenagers and the future builders of Iran. which shows that citizens are not safe under any circumstances.

Organized chemical attacks on schools and student dormitories was one of the most important news in the last days of 1401. Although these attacks started on December 9 with widespread poisoning of students in the “Noor” Girls’ Conservatory in Qom, they were faced with concealment and denial and censorship of news by the Islamic Republic for more than two months.

In one of the first official statements about this, Majid Mohebi, vice president of Qom University of Medical Sciences, announced on February 16 that he had sent experts from the Defense Organization to Qom and conducted tests on the poisoning of students. Little by little, representatives of the Islamic Council approved the attacks, including Ahmed Amirabadi Farahani, a representative of Qom in the 18th Bahman parliament, confirming that poisonings have been repeated 7 times in Qom’s schools, and demanded that a special delegation be sent to this city to investigate the issue.

In March, however, the frequency and geographic distribution of attacks increased greatly, and it was no longer possible to deny this organized action. According to the latest statistics announced by the authorities of the Islamic Republic of Iran, as of March 15, more than five thousand students in 25 provinces and about 230 schools have been targeted by terrorist chemical attacks.

However, Harana news agency announced in a report that at least 290 attacks on schools have been reported since the beginning of December 1401, affecting at least 7068 students in 99 cities out of 28 provinces of the country. This report emphasized that the number of identified students is only related to 103 schools that have announced statistics in this regard.

Chemical and biological attacks started from girls’ high schools in Qom and then reached several high schools in Tehran and Borujerd. But not only female students in high schools were the victims of these attacks; So far, several boys’ and girls’ primary schools in different cities, several student dormitories, including in Borujerd and Urmia, as well as Isfahan University and Mohaghegh Ardabili University in Ardabil city, were also attacked and many students were poisoned. Scattered news of poisoning in shopping malls and subways and even the emergency room of the hospital where the poisoned girls were taken have also been published.

All this while the official institutions have not yet submitted a report about this. On the other hand, the government officials tried to remain silent and cover-up for several weeks, and even the spread of attacks and the official announcement of the existence of such a nationwide threat have not brought transparency from the Islamic Republic.

According to the scattered information published by the Ministry of Health, most of the poisonings were done using compounds of nitrogen gas (N2). Nitrogen gas is odorless and colorless, and its pure release in a closed space or its compounds can be extremely dangerous. Ringing in the ears, nausea, convulsions and severe fatigue and lethargy, dizziness, headache, shortness of breath, muscle cramps and numbness, and neurological symptoms are among the symptoms of nitrogen gas poisoning.

similar organized attacks; From Putin to the Taliban!

Terrorist attacks using chemical substances have made it to the top of the world news several times in the past years, and it shows that the use of this method for assassination or group suppression is becoming a practice by repressive governments as well as Islamist terrorist groups. A year ago, Russian billionaire Roman Abramovich, who was mediating between Ukrainian and Russian authorities to stop the war, was poisoned with “chemical weapons” along with two other Russian and Ukrainian negotiators.

The “Blingcat” website discussed their poisoning in a report and wrote that Vladimir Putin was “angry” about Abramovich’s mediation and that he was the carrier of a letter from Volodymyr Zelensky, the president of Ukraine.

Five years ago, in March 2018, Sergei Viktorovich Skripal, a former Russian military intelligence officer, and his daughter Yulia were poisoned in Salisbury, UK. The Organization for the Prohibition of Chemical Weapons announced after an extensive investigation about this poisoning that the poisoning of these two attacks was organized and that nerve gas was used during this attack. British Foreign Secretary Boris Johnson blamed Russia for the attack.

Although the history of chemical attacks and assassinations goes back to the time of the former warlordism, one of the most famous poisonings took place in 2005 by Chechen Islamists in schools in the northwest of this region. School students were serially exposed to poisoning with symptoms similar to Iranian students, including anesthesia, convulsions, weakness, forgetfulness, suffocation, numbness, and temporary muscle paralysis. The Russian federal government formed a commission to follow up on the serial poisoning of schools, but the final result announced by the commission was “mass psychosis”!

The Putin government’s efforts to end this terrorist case went so far that Anna Politkovskaya, a critical journalist who investigated the poisoning of Chechen students, was suspiciously murdered in 2007 on Vladimir Putin’s birthday.

Similar terrorist attacks on schools by Islamist forces occurred in Afghanistan a few years later. In 2014, several girls’ schools were attacked in Herat Province, Afghanistan. Hundreds of students and a number of teachers were poisoned during these attacks and went to the hospital, and the Taliban terrorist group, which was not in control of the Afghan government at that time, accepted the responsibility for the attacks and announced that it targeted female students because of the group’s opposition to girls’ education. . The poisoning of students in Afghanistan and Chechnya was similar to the poisoning of Iranian students in the past weeks, with the same symptoms of poisoning due to the inhalation of gas caused by the evaporation of solid and liquid substances or the spread of gas in the atmosphere of schools.

Stupid confusion or terroristic criminality

After more than three months have passed since the beginning of the attacks, it is still not clear which people and groups are the leaders and perpetrators of these widespread, organized and coordinated attacks. The confusion in the statements of various government officials reinforces two possibilities: either these attacks are carried out by a part of the government apparatus and, like serial killings, it is difficult for the government to piece together. Or the attacks are so calculated and organized that they have confused and confused the security and law enforcement agencies and they have not yet been able to find traces of its agents.

After presenting the official reports of the poisoning of at least 117 students in the city of Qom and the gathering of the parents of the students in front of the Qom governorate on 25th of Bahman, the two ministries related to these attacks, the Ministry of Health and the Ministry of Education, showed the first official reactions. Health Minister Bahram Ain Elahi called the poisonings mild, and Youssef Nouri, the Minister of Education, blamed “rumors of foreign media waves” for spreading news about the poisoning of students. In the same days, a picture of a letter from Mehdi Masri, the president of Qom University of Medical Sciences, addressed to Mohsen Oruji, director of crisis management of Qom province, was published, in which, referring to the widespread poisoning of students, he demanded to take samples of the poisoned students’ exhaled breath in freezer nylon bags. Also, at the same time as the projective positions of the ministers of health and education, the governor of Qom announced the arrival of intelligence and security agencies and the Revolutionary Guards to investigate the case of poisoning.

In March, the government finally formed a committee headed by the Ministry of Interior to investigate the issue, and the Ministry of Information has also been responsible for the security follow-up of these attacks.

In the meantime, in its latest statement, the Ministry of Interior put the responsibility of organized poisonings in schools on the shoulders of protesting citizens participating in the revolutionary movement and wrote that “some of the arrested have a history of participating in riots and communicating with hostile media.”

But the Ministry of Information in a statement published two days ago claimed that there is still no serious clue in the hands of this security institution. In this notice, it is stated that “Through the series of investigations and follow-ups, the causes of some previous incidents have been discovered, but the impossibility of scientific generalization of the discovered cases to all the reported cases, causes reflection on the notification until obtaining conclusive results that can be generalized to other cases. became.”

Who is responsible?

This is while the reports tell about the presence of security forces in schools after the attack, alongside police and emergency officers, which shows that since the very first case of attacks, security institutions, including the Ministry of Information, have been involved in organized biological attacks. In such a situation, the statements of the government officials are only a cover-up and projection for public opinion and citizens whose children are victims of these attacks.

The inability of the Ministry of Intelligence to end this nationwide and dangerous disaster, whose long-term consequences on the health of the victims are unknown, has now officially brought the Revolutionary Guards Intelligence Organization (SAS) to the fore. Hossein Salami, Commander-in-Chief of the Islamic Republic of Iran Army Corps, announced in a letter addressed to the Minister of Information that “the Army Corps is ready for any cooperation to speed up the prosecution of the case of poisoning children and deal seriously with the factors that cause psychological insecurity among Iranian families.” Previously, there were reports of the presence of IRGC intelligence officers in schools after chemical attacks.

“Getting involved” by the media and government officials is one of the things that has increased the probability of these attacks being government-related in public opinion. While some of the officials denied the biological attacks and talked about the mischief and mischief of the students by “exploding firecrackers” and “pepper spray”, another part talked about the lack of clues and security and law enforcement follow-ups.

In an article published on March 13, 1401, the newspaper Keihan Chap of Tehran took the lead and wrote that “the veterans of chemical attacks, biological terror, and poisoning in the world are certain regimes, and on the other hand, the same notorious regimes are trying to Accuse the Islamic Republic of poisoning its children and citizens with a combined “field-media” operation!

Although it is still not clear whether the perpetrators of organized biological attacks targeting students are groups, governments or individuals, people still have evidence such as sending repressive forces to schools and suppressing students and families and advising officials to lie and hide. They consider it enough to have the Islamic Republic in chemical attacks.

On the other hand, even if these attacks were carried out from outside the regime based on the claims of the authorities of the Islamic Republic, but this is the established government that is responsible for protecting the security and lives of the citizens, and the lack of work and negligence of the security, judicial and executive institutions in the last three months shows that the Republic With chronic irresponsibility, Islam is unable to protect the security and lives of citizens.

کیهان نوین ققنوسی است که از خاکستر کیهان غصب شده توسط جمهوری اسلامی و فریاد آزادیخواهی ملت ایران متولد شده و با هدف مرتبط ساختن ایرانیان پراکنده در همه ی کشور ها و آگاه ساختن آنان از اوضاع و احوال و آنچه به ایران مربوط است، نفس می کشد.'