سایت خبری تحلیلی کیهان نوین
پیشتازی ایرانی‌ها در آمار خرید خانه های ترکیه

پیشتازی ایرانی‌ها در آمار خرید خانه های ترکیه

ایرانی‌ها با خرید ۶۴۰ خانه طی ماه اوت برای هفتمین ماه متوالی، صدرنشین خریداران خارجی مسکن در ترکیه شدند.

کیهان نوین: به گزارش مرکز آمار ترکیه، ایرانی‌ها طی هشت ماه ابتدایی سال جاری میلادی سه هزار و ۸۰۸ خانه از ترکیه خریداری کرده‌اند.

بعد از ایران، عراقی‌ها با خرید ۳۳۳۹ خانه در مقام دوم و شهروندان روسیه، افغانستان، آذربایجان و آلمان در رده‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

صدرنشینی ایرانی‌ها در خرید مسکن از ترکیه در حالی است که از اوایل اسفند پارسال این کشور به خاطر شیوع کرونا مرزهای خود با جمهوری اسلامی را بسته و شهروندان ایرانی به رغم باز شدن مرزهای ترکیه به روی توریست‌هایی از کشورهای مختلف، همچنان حق سفر به ترکیه را ندارند.

با این حال خرید مسکن ایرانی‌ها از ترکیه طی هشت ماه ابتدایی سال ۲۰۲۰ نسبت به دور مشابه پارسال بیش از ۲۱ درصد، نسبت به دور مشابه سال ۲۰۱۸ حدود ۱۳۰ درصد و نسبت به دور مشابه سال ۲۰۱۷ حدود ۸۰۰ درصد رشد داشته؛ به عبارتی ۹ برابر شده است.

طی هشت ماه ابتدایی سال در مجموع ۲۱ هزار و ۱۱۷ خانه در ترکیه به خارجی‌ها فروخته شده است؛ بدین ترتیب سهم ایرانی‌ها از کل خانه‌های فروخته شده ۱۸ درصد بوده است.

فروش خانه در ترکیه به خارجی‌ها نسبت به دور مشابه پارسال ۲۵ درصد کاهش یافته است.

همچنین آمارهای تجاری ترکیه نشان می‌دهد که صادرات این کشور به ایران طی هشت ماه ابتدایی سال نسبت به دور مشابه پارسال ۳۰ درصد افت داشته و به ۱.۳ میلیارد دلار رسیده است و ایران هجدهمین بازار بزرگ کالاهای صادراتی ترکیه است.

اما ایران جزو ۲۰ کشور بزرگ صادرکننده کالا به ترکیه نیست و حجم صادرات ایران به ترکیه در هشت ماه ابتدایی سال در جداول آماری نشر نشده است.

آمارهای نیمه اول سال جاری ترکیه نشان می‌داد که وارداتش از ایران ۸ برابر افت داشته و به زیر نیم میلیارد دلار رسیده است.

واردات ترکیه از عراق و لیبی در هشت ماه ابتدایی سال به ترتیب ۳۸۰ درصد و ۲۵۰ درصد رشد داشته است.

ترکیه نیمه سال گذشته واردات نفت از ایران را متوقف کرد و نفت عراق جایگزین ایران شد.

کیهان نوین ققنوسی است که از خاکستر کیهان غصب شده توسط جمهوری اسلامی و فریاد آزادیخواهی ملت ایران متولد شده و با هدف مرتبط ساختن ایرانیان پراکنده در همه ی کشور ها و آگاه ساختن آنان از اوضاع و احوال و آنچه به ایران مربوط است، نفس می کشد.'