سایت خبری تحلیلی کیهان نوین
شرط عجیب جمهوری اسلامی برای آمریکا در توافق اتمی

شرط عجیب جمهوری اسلامی برای آمریکا در توافق اتمی

جمهوری اسلامی ایران خواسته ایالات متحده در توافق اتمی با بندی موافقت کند که طی آن خروج آمریکا از توافق احتمالی منوط به تأیید سازمان ملل متحد باشد

 کیهان نوین: جمهوری اسلامی ایران خواسته ایالات متحده در توافق اتمی با بندی موافقت کند که طی آن خروج آمریکا از توافق احتمالی منوط به تأیید سازمان ملل متحد باشد! روزنامه «وال استریت ژورنال» نوشت چنین ماده‌ای مغایر با قانون اساسی آمریکاست.
روزنامه «شرق» و خبرگزاری ایسنا در گزارشی با اشاره به پیچیده شدن وضعیت مذاکرات اتمی هشدار داده‌اند «آمریکا کم‌کم احتمال بهم‌ خوردن مذاکرات با دولت آینده [دولت رئیسی] را جدی و جدی‌تر می‌بیند.»
مجتبی ذوالنوری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی: آقای رئیس جمهور! به مردم نگفتید، بیانیه پایانی وزرای ۱+۵ بعد از برگشت آمریکا این است که ما باید در مناسبات امنیتی منطقه با آمریکا همکاری کرده و این یعنی پذیرش برجام منطقه‌ای!

روزنامه «وال‌استریت‌ژورنال» دوشنبه ۲۶ ژوئیه (چهارم امرداد) با اعلام این خبر نوشت هرچند برای جمهوری اسلامی مهم نیست اما چنین ماده‌ای مغایر با قانون اساسی آمریکاست!

جمهوری اسلامی ایران گمان می‌کند این اقدام ضروریست چون دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای خارج شد اما مسئله این است که رئیس جمهور آمریکا نمی‌تواند کنگره یا رئیس جمهوری آینده را از تغییر سیاست منع کند، به ویژه هنگامی که توافق هسته‌ای هرگز برای تصویب به عنوان یک معاهده به مجلس سنا ارائه نشده و به همین دلیل هم طرفین آن را امضا نکرده است.

این روزنامه تأکید کرده در عین حال اغلب معاهدات دارای بندها و مفادی هستند که تحت شرایط خاص امکان عقب‌نشینی از معاهده و  ترک آن را فراهم می‌کنند.

جو بایدن نیز مثل باراک اوباما توافق اتمی با ایران را برای رأی‌گیری به سنا ارائه نخواهد داد زیرا می‌داند که به احتمال زیاد اکثریت سناتورها با آن مخالفت می‌کنند. وال‌استریت‌ژورنال نوشته «دادن اختیارات بیشتر از کنگره آمریکا به سازمان ملل در مورد سیاست خارجی آمریکا، رویگردانی فاحش از سوگند رئیس جمهور آمریکا خواهد بود.»

غربی‌ها تلاش کردند تا پیش از انتخابات سیزدهمین ریاست جمهوری اسلامی در ایران برجام را احیا کنند اما نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه مسائلی از جمله اصرار جمهوری اسلامی به ادامه ساخت و تولید موشک‌های بالستیک و عدم توقف حمایت‌های مالی و تسلیحاتی از شبه‌نظامیان و همچنین رساندن سطح غنی‌سازی اورانیوم به ۶۰ درصد و نیز تولید «فلز اورانیوم» که مصارف عمدتاً نظامی دارد مذاکرات را به حالت تعلیق در آورده و عملاً به بن‌بست کشانده است.

اواخر تیرماه شماری از مقامات آمریکا به «وال استریت ژورنال» گفتند واشنگتن در نظر دارد تحریم‌های سخت‌تری علیه فروش نفت ایران به چین اعمال کند تا یا جمهوری اسلامی مجبور شود برای توافق اتمی تصمیم بگیرد و یا هزینه شکست مذاکراتی را که در حال حاضر معلق شده برای رژیم ایران بالا ببرد.

روزنامه «شرق» در گزارشی که نطق میان دستور هم بازتاب داده با اشاره به این قضیه نوشت «گویی آمریکا کم‌کم احتمال بهم‌خوردن مذاکرات با دولت آینده را جدی و جدی‌تر می‌بیند.»

در این گزارش با طرح این پرسش که «فروپاشی برجام نزدیک است؟» با تشریح وضعیت پیچیده مذاکرات آمده «ایران و دیگر بازیگران برجام نه تنها در آستانه امضای توافق و امضای برجام نیستند، بلکه ممکن است تازه در اوایل نقطه آغازین دور تازه‌ای از مذاکرات باشند و شاید حتی برای این آماده شده باشند که برجام را کنار بزنند و واقعاً از صفر مذاکرات را شروع کنند.»

در این گزارش با اشاره به هشدارهای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران آمده «چیزی که می‌تواند وضعیت مذاکرات را از این بغرنج‌تر کند» «بلاتکلیفی توافق ایران با آژانس است.»

مجتبی ذوالنوری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی چهارم امرداد در نطق میان دستور خطاب به حسن روحانی گفت «آقای رئیس جمهور! به مردم نگفتید، بیانیه پایانی وزرای ۱+۵ بعد از برگشت آمریکا این است که ما باید در مناسبات امنیتی منطقه با آمریکا همکاری کرده و این یعنی پذیرش برجام منطقه‌ای… آقای رئیس جمهور به مردم نگفتید که این شرطی که برای شما گذاشته‌اند که اگر بیانیه را نپذیرید همه‌چیز منتفی می‌شود و در بیانیه پایانی ما باید نسبت به دغدغه‌ها و علائق کشورهای منطقه با آمریکا و اروپا همکاری کنیم و این یعنی کشورهای مرتجع عرب نوکری کرده و خواسته‌های آنها را تامین کنیم.»

کیهان نوین ققنوسی است که از خاکستر کیهان غصب شده توسط جمهوری اسلامی و فریاد آزادیخواهی ملت ایران متولد شده و با هدف مرتبط ساختن ایرانیان پراکنده در همه ی کشور ها و آگاه ساختن آنان از اوضاع و احوال و آنچه به ایران مربوط است، نفس می کشد.'