سایت خبری تحلیلی کیهان نوین

گزارش تحلیلی هفته؛ جنگ؟! آخرالزمانی‌ها دست‌بردار نیستند

برای مجهزترین ارتش‌های دنیا جنگ شهری پر از خطر است، با اینهمه مقامات اسرائیل در تصمیمی دشوار در سومین هفته پس از آغاز جنگ توسط حماس دستور ورود ستون‌های زرهی و نیروهای پیاده ارتش را به غزه صادر کردند.

For the world’s best-equipped armies, urban warfare is full of danger, yet in a difficult decision, Israeli officials ordered armored columns and infantry to enter Gaza in the third week after the start of the war by Hamas.

کیهان نوین: حتا اگر اکنون هم جنگ به مفهوم گسترده‌ی آن اتفاق نیفتد، شبح آن به تنهایی نیز پیامدهای وخیم اقتصادی و روانی به ویژه برای مردم ایران دارد. هم‌اکنون در جنگ حماس و اسرائیل بورس ایران سقوط کرده و قیمت دلار افزایش یافته و نگرانی‌های مردم از آینده بیشتر شده است.
مئیر جاودانفر تحلیلگر مسائل اسرائیل معتقد است: «در حال حاضر جنگ بین حماس و اسرائیل بسیار شدید است اما جنگ با نیروهای حزب‌الله به آن شدت نیست و حملات حوثی‌ها نیز آغاز شده. اگر حزب‌الله حملات موشکی خود را تشدید کند حتماً جنگ بسیار گسترده‌تر خواهد شد.»

یکی از تاکتیک‌های رزمی گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به جمهوری اسلامی استفاده از «سپرانسانی» است که کار را برای اسرائیل دشوارتر می‌کند اما مقامات تل‌آویو می‌گویند راهی بجز نابودی حماس نیست.

همزمان شدت گرفتن حملات ایذایی گروه‌های شبه‌نظامی مورد حمایت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیه مواضع نیروهای آمریکا در سوریه و عراق، دولت بایدن را که متهم به مماشات با جمهوری اسلامی است به شدت کلافه کرده است.

با اینکه کاخ سفید اصرار دارد شواهد و مدارک دخالت مستقیم رژیم ایران در حمله حماس به اسرائیل «کافی نیست» اما مسائل مختلف از جمله ابعاد فجیع جنایت تروریست‌های حماس علیه شهروندان غیرنظامی در حمله هفتم اکتبر دست به دست هم داده تا لحن مقامات آمریکا علیه جمهوری اسلامی به شدت تغییر کند. آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا دوم آبان‌ در نشست شورای امنیت سازمان ملل به رژیم ایران هشدار داد: «بنزین روی آتش نریزید!»

در این میان، اگرچه دولت‌های اروپایی در مورد قراردادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی محتاط هستند اما همزمان با جنگ غزه گروه ویژه مدیترانه و خاورمیانه شورای پارلمانی ناتو گزارشی با عنوان «تغییر ژئوپلیتیک در ایران و خاورمیانه» تصویب کرد که در آن به کشورهای عضو ناتو توصیه می‌شود صداهای دیپلماتیک در ایران را تقویت کنند، سپاه را در لیست تروریستی قرار دهند و به دیپلماسی گروگانگیری توسط جمهوری اسلامی پایان دهند.

خبری از اژدها نشد!

جنگ حماس و اسرائیل از زوایای مختلف قابل بررسی است به ویژه آنکه بخش عمده آن با مسائل ایران پیوند خورده. مقامات رژیم و شماری از رهبران حزب‌الله تهدید کرده بودند «با ادامه جنگ در غزه احتمال باز شدن جبهه‌های جدید علیه اسرائیل وجود دارد.» حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی گفته بود «در صورت حمله زمینی، غزه به گورستان اشغالگران تبدیل می‌شود.» حسین سلامی فرمانده سپاه پاسداران نیز تهدید کرد «اسرائیلی‌ها روی زمین حرکت کنند اژدهای غزه آنان را خواهد بلعید!» اما نه خبری از ۱۵۰هزار موشک مورد ادعای حزب‌الله لبنان شد و نه «اتصال غزه به کرانه باختری» انجام شد که در نخستین روزهای عملیات تروریستی حماس منابع وابسته به تهران روی آن مانور تبلیغاتی می‌دادند.

علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی نیز که در نخستین روزهای جنگ نقش رژیم در عملیات تروریستی علیه اسرائیل را انکار کرده و از دولت‌های مسلمان منطقه خواسته بود «راه صدور نفت و ارزاق» به اسرائیل را مسدود کنند، تنها ماند و هیچکدام از آنها نه تنها حاضر نشدند علیه اسرائیل دست به اقدامات غیرعقلانی بزنند بلکه ملک عبدالله دوم پادشاه اردن اعلام کرد که کشورش و مصر حاضر به پذیرفتن آوارگان فلسطینی هم نیستند!

جمهوری اسلامی در منگنه

در این میان، برخلاف اینهمه تهدیدات علیه اسرائیل، نماینده جمهوری اسلامی در مجمع عمومی سازمان ملل که در ارتباط با جنگ حماس و اسرائیل روز ۵ آبان تشکیل شد، به قطعنامه‌ای رأی مثبت داد که در یکی از بندهای آن بر راه حل «دو کشور» برای پایان دادن به منازعه‌ی اسرائیل و فلسطین تأکید شده است. این رأی در نقطه مقابل سیاست‌ و ایدئولوژی جمهوری اسلامی قرار دارد که در پی «محو اسرائیل» و «آزادی قدس» است.

برخی تحلیلگران این اقدام جمهوری اسلامی را به حساب یک «نرمش قهرمانانه» دیگر از سوی علی خامنه‌ای گذاشته و استدلال می‌کنند که نظام بنا بر مصلحت عقب‌نشینی کرده است. برخی دیگر آن را در منگنه قرار گرفتن جمهوری اسلامی تفسیر می‌کنند. مئیر جاودانفر تحلیلگر مسائل اسرائیل به کیهان نوین می‌گوید: «جمهوری اسلامی دید که اکثر کشورهای جهان با این قطعنامه موافقت کردند و اگر رأی منفی می‌داد به ضررش تمام می‌شد. پس حاضر شد بهای بند ۱۳ را که به رسمیت شناختن اسرائیل بود بپردازد. اما در این قطعنامه حماس محکوم نشد و این خیلی به نفع جمهوری اسلامی بود.»

برخی تحلیلگران معتقدند حماس با تکیه بر پشتیبانی جمهوری اسلامی دست به این عملیات تروریستی و به شدت خطرناک زده اما رژیم ایران نه تنها وارد عمل و یا حمایت‌های آشکارتر نشده بلکه با وجود حمایت لفظی از عملیات مرگبار حماس مرتب از نقش داشتن در آن اعلام برائت می‌کند.

موضوع عقب‌نشینی جمهوری اسلامی وقتی جدّی‌ شد که روزنامه کویتی «السیاسه»، روز ۱۹ اکتبر، به نقل از احمد عبدالهادی نماینده حماس در لبنان در مصاحبه‌اش با «نیوزویک» نوشت، «ما در بالاترین سطوح قبل، حین و بعد از حمله به اسرائیل با حزب‌الله و ایران هماهنگ بودیم اما در معرض خیانت آشکار و وعده‌های دروغین ایران قرار گرفته‌ایم.»

با کنار هم قرار دادن این شواهد چند پرسش مطرح می‌شود:
آیا جمهوری اسلامی واقعا عقب‌نشینی کرده؟
آیا این موضوع علامت تضاد و اختلاف در رده‌های بالای حکومت است؟
چرا حزب‌الله لبنان با تمام قوا وارد جنگ نشد؟
«لشکرامام زمان» که مأموریت آن «آزادی قدس» است پشت درهای کدام پادگان گیر کرد؟!
آیا جمهوری اسلامی گروه‌های جهادی را بازیچه منافع خود قرار داده؟
منظور خالد مشعل از فرماندهان ارشد حماس که در نخستین روزهای جنگ در مصاحبه با شبکه «الحدث» گفت از ایران و حزب‌الله «درخواست حمایت بیشتری داریم» چه بود؟
آیا حکومت براساس مصلحت خود از «آرمان‌های فلسطین» عقب‌نشینی کرده است؟

تلفات در غزه برای حکومت بی‌اهمیت است

بر اساس ادعای حماس دست‌کم هفت هزار نفر در غزه طی سه هفته کشته شدند. تأیید یا رد این آمار به صورت مستقل ممکن نیست اما هر تعدادی که باشد به نظر می‌رسد برای مقامات جمهوری اسلامی اهمیتی ندارد. از نگاه آنها هیچ عاملی نباید ضربه‌‌ای را که اسرائیل از «جریان مقاومت» خورده در سایه قرار دهد. بر همین اساس است که محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی گفته «اگر حتی یک سال بمباران غزه ادامه یابد و همه مردم غزه شهید شوند باز هم شکست‌خورده قطعی صهیونیست‌ها هستند.»

روزنامه کیهان چاپ تهران (ارگان بیت رهبری) نیز هشتم آبان از زبان خوانندگانش نوشت «دشمنی ایران با اسرائیل صرفا به‌ خاطر مردم فلسطین نیست. اگر بر فرض محال همه فلسطینیان طرفدار اسرائیل بشوند، بازهم جمهوری اسلامی با اسرائیل دشمن خواهد بود.» اینهمه بیانگر آنست که اولویت جمهوری اسلامی ضربه‌ای است که به اسرائیل وارد آمده و نه مردم غزه و فلسطین!

آژیر خطر به صدا در آمده

کشتار فجیع غیرنظامیان و گروگانگیری‌های بی‌سابقه و کودک‌دزدی به معنی عبور تروریست‌های حماس از خط قرمزها بود. آنها در عملیات «طوفان الاقصی» به سیم آخر زدند و دود آن به چشم مردم غزه می‌رود. اگرچه تأخیر در آغاز عملیات زمینی اسرائیل برای ورود به غزه پیش‌بینی آندسته تحلیلگران را که اعتقاد داشتند مقامات اسرائیلی نگران واکنش‌های جدّی‌تر جمهوری اسلامی و شرکای منطقه‌ای سپاه پاسداران هستند تقویت می‌کرد اما در نهایت با پشتیبانی نظامی و تسلیحاتی آمریکا این عملیات آغاز شد. بنابراین دور از ذهن نیست که جنگ در اَشکال مختلف ابعاد گسترده‌تر بگیرد و به سایر کشورها از جمله ایران برسد. این احتمال آنقدر جدیست که در داخل ایران نیز مطرح شده است.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی می‌گوید «هیچگاه در تاریخ به این اندازه ایران و آمریکا به یک جنگ و درگیری نظامی نزدیک نبوده‌اند.»

این استدلال که کشورها به دلیل «بحران‌های اقتصادی» یا ترس از پیامدهای اقتصادی درگیر جنگ نمی‌شوند یک نگاه عمومی است که در تاریخ معاصر بارها نقض شده است. ارمنستان و جمهوری آذربایجان در شرایطی درگیر جنگ قره‌باغ هستند که شرایط اقتصادی مطلوبی ندارند. جنگ دوم روسیه علیه اوکراین درست در شرایطی اتفاق افتاد که روسیه درگیر رکود اقتصادی پس از پایان پاندمی کرونا بود. مداخله نظامی ائتلاف غرب در لیبی در سال ۲۰۱۱ در شرایطی بود که دولت‌های اروپایی و آمریکا با بحران شدید اقتصادی روبرو بودند. بنابراین برای توضیح اینکه احتمال وقوع جنگ زیاد نیست باید به سراغ سایرعوامل بازدارنده رفت.

عوامل محرک جنگ کم نیست

تحلیلگران اغلب معتقدند آمریکا و اروپا نمی‌خواهند موازی با بحران اوکراین درگیر یک جبهه دوم در خاورمیانه شوند و درگیر شدن ناتو در خاورمیانه در حمایت از اسرئیل هدیه به روسیه خواهد بود. با توجه به نفوذ گسترده روس‌ها بر سیاست‌های جمهوری اسلامی به ویژه بر نهادهای نظامی نمی‌شود تحریک رژیم ایران توسط مسکو را نادیده گرفت.

در ایران جریان‌های شیعی ضدیهودی قدرتمندی فعال‌ هستند که واقعا باور دارند نابودی اسرائیل زمینه‌ساز «ظهور امام زمان» است. آنها از یکسو به حوزه‌های علمیه و مراکز مذهبی وصل‌اند و از سوی دیگر به نیروهای مسلّح جمهوری اسلامی. درواقع جمهوری اسلامی در ۴۴ سال گذشته روی جاده‌ای حرکت می‌کرده که همین‌ جریان‌ها آن را به مقصد «آخرالزمان» سنگ‌فرش کرده‌اند.

حسین نوری همدانی‌ از مراجع تقلید شیعه می‌گوید «ما باید در مسیر ظهور گام برداریم و زمینه‌ساز باشیم و اولین و مهمترین گام، محو رژیم غاصب صهیونیستی از صفحه روزگار است!» عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی با صراحت می‌گوید «بزرگترین آرمان و آرزویم محو و نابودی رژیم صهیونیستی است.» اسماعیل قاآنی فرمانده سپاه قدس به اسرائیلی‌ها هشدار می‌دهد «زودتر خانه‌هایتان را بفروشید و فرار کنید» و حسین سلامی فرمانده سپاه پاسداران به بنیامین نتانیاهو توصیه کرده بود که شناکردن در دریای مدیترانه را بیاموزد!

سال‌هاست تحلیلگران حتا آنهایی هم که احتمال جنگ میان جمهوری اسلامی و آمریکا و اسرائیل را کم می‌دانند تأکید می‌کنند در صورت وقوع یک «خطای استراتژیک» احتمال شعله‌ور شدن یک جنگ در منطقه زیاد است. چه بسا آن «خطای استراتژیک» همین عملیات مرگبار حماس علیه اسرائیل باشد که می‌تواند سبب بهم خوردن همه معادلات شود.

در این میان، نگرانی در مورد ایران وقتی بیشتر می‌شود که جمهوری اسلامی که با بحران مشروعیت در داخل و انزوا در خارج روبروست برای به بازی گرفته شدن در معادلات بین‌المللی ابزاری جز تکیه بر شبه‌نظامیان نیابتی و یا توان پهپادی و موشکی و گرونگیری و باج‌خواهی ندارد. استفاده دائمی از این ابزار اما همزمان ضریب محاسبات اشتباه و احتمال درگیری‌ها را به شدت افزایش می‌دهد.

مئیر جاودانفر در ارتباط با احتمال گسترش جنگ به سایر کشورهای منطقه عنوان می‌کند «در حال حاضر جنگ بین حماس و اسرائیل بسیار شدید است اما جنگ با نیروهای حزب‌الله به آن شدت نیست و حملات حوثی‌ها نیز آغاز شده. اگر حزب‌الله حملات موشکی خود را تشدید کند حتماً جنگ بسیار گسترده‌تر خواهد شد که پای لبنان هم به میان کشیده می‌شود و بعید نیست اسرائیل به آنها در پایگاه‌های سپاه در سوریه و حتا در داخل ایران به تأسیسات و کارخانجات وابسته به سپاه پاسداران حمله کند.»

فراتر از همه اینها اعضای شورای امنیت سازمان ملل که مأموریت آنها کمک به صلح و جلوگیری از وقوع منازعات بین‌المللی است، هر کدام در یکطرف این جنگ قرار گرفته‌اند. این وضعیت می‌تواند تهدید مضاعف برای رژیم‌هایی باشد که بر دیوار لرزان این قدرت‌ها تکیه زده‌اند. چنانکه پشتیبانی تسلیحاتی جمهوری اسلامی از روسیه نیز می‌تواند یکی دیگر از محاسبات غلط باشد که زمینه‌ساز اقدام نظامی علیه ایران شود.

در هر حال، حتا اگر اکنون هم جنگ به مفهوم گسترده‌ی آن اتفاق نیفتد، شبح آن به تنهایی نیز پیامدهای وخیم اقتصادی و روانی به ویژه برای مردم ایران دارد. هم‌اکنون در جنگ حماس و اسرائیل بورس ایران سقوط کرده و قیمت دلار افزایش یافته و نگرانی‌های مردم از آینده بیشتر شده است. آنهم در حالی که جنگ جمهوری اسلامی علیه مردم ایران و منطقه سال‌هاست جریان دارد و همین دولت‌های قدرتمندی که امروز برای نحوه‌ی مقابله با جمهوری اسلامی «کاسه‌ چه‌کنم» به دست گرفته‌اند، خودشان در پدید آمدن این وضعیت سهم مؤثر داشته‌اند.

 

 

New Universe: 

Even if the war in its broad sense does not happen now, the specter of it alone has serious economic and psychological consequences, especially for the people of Iran. Right now, in the war between Hamas and Israel, the Iranian stock market has fallen, the price of the dollar has increased, and people’s worries about the future have increased.
Meir Javadanfar, an analyst of Israeli affairs, believes: “Currently, the war between Hamas and Israel is very intense, but the war with Hezbollah forces is not that intense, and the attacks of the Houthis have also started. “If Hezbollah intensifies its missile attacks, the war will certainly become much more widespread.”

One of the combat tactics of the militant groups affiliated with the Islamic Republic is the use of “superhumans”, which makes it more difficult for Israel, but Tel Aviv officials say there is no other way but to destroy Hamas.

At the same time, the intensification of malicious attacks by militia groups supported by the Islamic Revolutionary Guard Corps against the positions of the American forces in Syria and Iraq has greatly troubled the Biden government, which is accused of appeasement with the Islamic Republic.

Although the White House insists that the evidence of the Iranian regime’s direct involvement in the Hamas attack on Israel is “not enough”, various issues, including the heinous dimensions of the crimes committed by Hamas terrorists against civilians in the October 7th attack, have gone hand in hand with the US authorities’ tone against the republic. Islam to change drastically. On November 2, US Secretary of State Anthony Blinken warned the Iranian regime at the UN Security Council meeting: “Don’t pour gasoline on the fire!”

In the meantime, although European governments are cautious about including the Revolutionary Guards in the list of terrorist organizations, but at the same time as the Gaza war, the Mediterranean and Middle East Special Group of the NATO Parliamentary Council approved a report entitled “Geopolitical Change in Iran and the Middle East”, in which the member countries NATO is advised to strengthen the diplomatic voices in Iran, put the IRGC on the terrorist list and end the hostage diplomacy by the Islamic Republic.

There was no news of the dragon!

The war between Hamas and Israel can be analyzed from different angles, especially since most of it is connected with Iran issues. Regime officials and a number of Hezbollah leaders had threatened “with the continuation of the war in Gaza, there is a possibility of opening new fronts against Israel.” Hossein Amirabdollahian, the foreign minister of the Islamic Republic, said that “in case of a ground attack, Gaza will become the cemetery of the occupiers.” Hossein Salami, commander of the IRGC, also threatened, “The Israelis should move on the ground, the dragon of Gaza will swallow them!” However, there was no news about the 150,000 rockets claimed by Lebanon’s Hezbollah, nor was the “connection of Gaza to the West Bank” carried out, which Tehran-affiliated sources were campaigning on during the first days of Hamas’s terrorist operations.

Ali Khamenei, the leader of the Islamic Republic, who in the first days of the war denied the role of the regime in terrorist operations against Israel and asked the Muslim governments of the region to block the “way to export oil and food” to Israel, was left alone and none of them were present They did not take irrational measures against Israel, but King Abdullah II of Jordan announced that his country and Egypt are not ready to accept Palestinian refugees either!

The Islamic Republic is stapled

In the meantime, contrary to all these threats against Israel, the representative of the Islamic Republic in the UN General Assembly, which was convened in connection with the Hamas-Israeli war on November 5, voted in favor of a resolution that, in one of its clauses, refers to the “two-state” solution. It has been emphasized to end the Israeli-Palestinian conflict. This vote is at the opposite point of the policy and ideology of the Islamic Republic, which seeks the “annihilation of Israel” and the “freedom of Jerusalem”.

Some analysts consider this action of the Islamic Republic as another “heroic softening” by Ali Khamenei and argue that the regime has retreated due to expediency. Others interpret it as the Islamic Republic’s establishment. Meir Javadanfar, an analyst of Israeli issues, told Kahan novin: “The Islamic Republic saw that most of the countries in the world agreed to this resolution, and if it voted against it, it would be at a disadvantage. So he was ready to pay the price of clause 13, which was the recognition of Israel. But Hamas was not condemned in this resolution, and this was very beneficial to the Islamic Republic.”

Some analysts believe that Hamas, relying on the support of the Islamic Republic, has embarked on this extremely dangerous terrorist operation, but the Iranian regime not only did not take action or provide more obvious support, but despite its verbal support for the deadly operation of Hamas, it regularly acquits itself of having a role in it. .

The issue of the withdrawal of the Islamic Republic became serious when the Kuwaiti newspaper “Al-Siyaseh” on October 19, quoted Ahmad Abdul Hadi, the representative of Hamas in Lebanon, in his interview with “Newsweek” and wrote, “We at the highest levels before, during and after the attack on Israel with “Hezbollah and Iran were in harmony, but we have been exposed to Iran’s open betrayal and false promises.”

Putting this evidence together, several questions are raised:
Has the Islamic Republic really retreated?
Is this a sign of conflict and discord in the upper echelons of the government?
Why didn’t Lebanon’s Hezbollah enter the war with all its forces?
“Lashkar Imam Zaman” whose mission is “Freedom of Quds” got stuck behind the doors of which barracks?!
Has the Islamic Republic made jihadi groups a plaything for its interests?
What did Khalid Meshaal, the senior commander of Hamas, mean when he said in an interview with “Al-Haddis” channel in the first days of the war that “we request more support” from Iran and Hezbollah?
Has the government retreated from “Palestinian ideals” based on its expediency?

Casualties in Gaza are insignificant for the government

According to Hamas, at least seven thousand people were killed in Gaza in three weeks. It is not possible to independently confirm or reject these statistics, but whatever the number is, it seems that it is not important for the authorities of the Islamic Republic. From their point of view, no factor should overshadow the blow that Israel suffered from the “flow of resistance”. It is on this basis that Mohammad Bagheri, the head of the General Staff of the Islamic Republic of Armed Forces, said, “If the bombing of Gaza continues for even one year and all the people of Gaza are martyred, the Zionists will still be defeated.”

Tehran’s Keihan Chap newspaper (organ of Beit al-Darih) also wrote from its readers on November 8th, “Iran’s enmity with Israel is not just because of the Palestinian people. If, on the impossible assumption, all Palestinians support Israel, the Islamic Republic will still be an enemy of Israel.” All this shows that the priority of the Islamic Republic is the blow to Israel and not the people of Gaza and Palestine!

The alarm has sounded

Heinous killing of civilians and unprecedented hostage taking and child abduction meant that Hamas terrorists crossed the red line. They hit the final wire in the “Al-Aqsa Storm” operation, and the smoke is visible to the eyes of the people of Gaza. Although the delay in the start of Israel’s ground operation to enter Gaza strengthened the predictions of analysts who believed that Israeli authorities were worried about more serious reactions from the Islamic Republic and the IRGC’s regional partners, but in the end, this operation began with the military and weapons support of the United States. Therefore, it is not out of mind that the war in different forms will take wider dimensions and reach other countries including Iran. This possibility is so serious that it has been raised inside Iran as well.

Heshmatullah Falahatpisheh, the former head of the National Security Commission of the Islamic Council, says, “Never in history have Iran and the United States been so close to a military conflict.”

The argument that countries do not go to war because of “economic crises” or fear of economic consequences is a common view that has been violated many times in modern history. Armenia and the Republic of Azerbaijan are involved in the Nagorno-Karabakh war in conditions that do not have favorable economic conditions. Russia’s second war against Ukraine happened right when Russia was in an economic recession after the end of the Corona pandemic. The military intervention of the Western coalition in Libya in 2011 was in a situation where the European and American governments were facing a severe economic crisis. Therefore, to explain that the probability of war is not high, we should go to other deterrent factors.

There are many factors that drive war

Analysts often believe that America and Europe do not want to get involved in a second front in the Middle East parallel to the Ukraine crisis, and that NATO’s involvement in the Middle East in support of Israel will be a gift to Russia. Considering the extensive influence of the Russians on the policies of the Islamic Republic, especially on the military institutions, the provocation of the Iranian regime by Moscow cannot be ignored.

There are powerful anti-Jewish Shia currents active in Iran, who really believe that the destruction of Israel is the basis for the “emergence of the Imam of the Time”. On the one hand, they are connected to seminaries and religious centers, and on the other hand, to the armed forces of the Islamic Republic. In fact, in the last 44 years, the Islamic Republic has been moving on a road that has been paved by these currents to the “Apocalypse”.

Hossein Nouri Hamdani of the Shiite Imitation Authority says, “We must take steps in the path of emergence and lay the groundwork, and the first and most important step is to erase the usurping Zionist regime from the face of the world!” Abdur Rahim Mousavi, the Commander-in-Chief of the Islamic Republic of Iran Army, says clearly, “My greatest aspiration and desire is to wipe out and destroy the Zionist regime.” Ismail Qaani, the commander of the Quds Force, warns Israelis to “sell your houses and run away” and Hossein Salami, the commander of the Guards Corps, advised Benjamin Netanyahu to learn to swim in the Mediterranean Sea!

For years, analysts, even those who consider the possibility of a war between the Islamic Republic and the United States and Israel to be low, emphasize that in the event of a “strategic error”, the possibility of a war in the region is high. Perhaps that “strategic error” is the deadly operation of Hamas against Israel, which can cause all the equations to collapse.

In the meantime, the concern about Iran increases when the Islamic Republic, which is facing a crisis of legitimacy at home and isolation abroad, has no other means than relying on proxy militias or the power of drones and missiles, extortion, and blackmail in order to be played in international equations. . Constant use of this tool at the same time greatly increases the rate of wrong calculations and the possibility of conflicts.

Regarding the possibility of the war spreading to other countries in the region, Meir Javadanfar says, “At present, the war between Hamas and Israel is very intense, but the war with Hezbollah forces is not that intense, and the attacks of the Houthis have also begun. If Hezbollah escalates its missile attacks, the war will certainly become much more widespread, and Lebanon will also be involved, and it is not unlikely that Israel will attack them in IRGC bases in Syria and even inside Iran, in Iran, in the facilities and factories affiliated with IRGC.”

Beyond all this, the members of the UN Security Council, whose mission is to help peace and prevent international conflicts, are each on one side of this war. This situation can be a double threat to the regimes that rely on the shaky wall of these powers. As the Islamic Republic’s arms support from Russia can also be another miscalculation that will lead to military action against Iran.

In any case, even if the war in its broad sense does not happen now, the specter of it alone has serious economic and psychological consequences, especially for the people of Iran. Right now, in the war between Hamas and Israel, the Iranian stock market has fallen, the price of the dollar has increased, and people’s worries about the future have increased. Also, while the war of the Islamic Republic against the people of Iran and the region has been going on for years, and the same powerful governments that have decided to deal with the Islamic Republic today, have themselves played an effective role in the emergence of this situation.

کیهان نوین ققنوسی است که از خاکستر کیهان غصب شده توسط جمهوری اسلامی و فریاد آزادیخواهی ملت ایران متولد شده و با هدف مرتبط ساختن ایرانیان پراکنده در همه ی کشور ها و آگاه ساختن آنان از اوضاع و احوال و آنچه به ایران مربوط است، نفس می کشد.'