سایت خبری تحلیلی کیهان نوین
افشای تخلفات میلیاردی در صندوق ذخیره فرهنگیان

افشای تخلفات میلیاردی در صندوق ذخیره فرهنگیان

بدنبال افشای تخلفات میلیاردی در صندوق ذخیره فرهنگیان و در جریان جنگ قدرت بین جناحهای مختلف حاکمیت و رو شدن ابعاد گسترده فساد مالی در سیستم های دولتی ٬نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای جمع و جور کردن این کلان رانت خواریها  درخواست تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان کردند.

%d8%b5%d9%86%d8%af%d9%88%d9%82%d8%b0%d8%ae%db%8c%d8%b1%d9%87%d9%81%d8%b1%d9%87%d9%86%da%af%db%8c%d8%a7%d9%86کیهان نوین: درخواست این تحقیق و تفحص بیش از سه ماه قبل به هیات رییسه مجلس رسیده بود اما بالاخره روز گذشته نوبت به طرح آن در صحن علنی مجلس رسید.
جبار کوچکی‌ن‍ژاد به‌عنوان طراح اصلی این تحقیق و تفحص پشت تریبون قرار گرفت و در سخنانش ارقام خیره‌کننده‌ای از تخلفات در صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک‌ها و شرکت‌های وابسته به آن بیان کرد. کوچکی‌نژاد گفت: اهداف این صندوق در جهت کمک به فرهنگیان بوده است. مثلا افزایش تولید و سرمایه جهت تقویت توان مالی و معیشتی فرهنگیان شاغل و بازنشسته مدنظر بوده است، از سوی دیگر قرار بود که فرهنگیان شاغل و بازنشسته تشویق و ترغیب به مشارکت در فعالیت‌های اقتصادی و فرهنگی شوند. او ادامه داد: این صندوق بیش از ٢٨ شرکت اقتصادی ایجاد کرد که بسیاری از آنها در جهت منافع فرهنگیان نیستند. بسیاری از صنایع پتروشیمی مثل مروارید، خراسان، مارون، پالایشگاه نفت اصفهان و… حتی

بسیاری از مراکز صنعتی یا بیمه معلم و بانک سرمایه تحت‌نظر این صندوق هستند. این صندوق قرار بود به صورت هلدینگ عمل کند و شرکت‌ها همدیگر را پوشش دهند و منافع فرهنگیان را تضمین کنند اما به صورت جزیره‌ای عمل می‌شود و ارتباطی بین شرکت‌های اقتصادی این صندوق نیست. در واقع برای اینکه سود خودشان را جلوه دهند بسیاری از اموال غیرمنقول را با قیمت غیرواقعی کارشناسی می‌کنند و سود غیرواقعی صندوق را بیشتر می‌کنند. به گفته کوچکی‌نژاد فرهنگیان هیچ مشارکتی در ارکان صندوق ندارند، در صورتی‌که وقتی منافع برای فرهنگیان است خودشان باید در ارکان صندوق حضور داشته باشند.

حتی بیش از ٩۵درصد کارکنان این صندوق‌ها و شرکت‌ها فرزند غیرفرهنگی هستند. فرهنگیان دایم مراجعه می‌کنند و خواستار شغل برای فرزندان‌شان هستند این صندوق مال آنهاست و حق‌شان است ولی کارکنان آن بیشتر فامیل‌های مدیران هستند.

کوچکی‌نژاد گفت: سود و زیان این صندوق مشخص نیست و گزارش شفافی به فرهنگیان نمی‌د‌هند. باید از سود این شرکت‌ها به معلمان کمک می‌کردند یا یارانه می‌دادند. بیمه معلم که مال خود فرهنگیان است را کنار گذاشتند و بیمه آتیه را آوردند که پول کلانی را از معلمان می‌گیرد اما خدمات نمی‌دهد. به جای بیمه تکمیلی در دیگر کشورها دفتر زدند. وی گفت: به علت عدم تخصص هیات‌مدیره شرکت، مسوولان شرکتی باندی و فامیلی عمل کرده و برای
هر شرکت ٢٠ مشاور تخصصی گرفتند که از پول فرهنگیان به آنها حقوق کلان می‌دهند. بنا به گفته این نماینده مجلس هرکدام از اعضای هیات‌مدیره در چند صندوق و شرکت هیات‌مدیره عضو هستند و دریافت‌های نجومی دارند.

کوچکی‌نژاد در ادامه سخنانش به فساد مالی یکی از شرکت‌های زیرمجموعه صندوق فرهنگیان اشاره کرد. او گفت: در بانک سرمایه، بانکی که مال فرهنگیان است در طول ٢ سال ۶ مدیرعامل تعویض شده است. در نهایت دیدند که نمی‌توانند کنترل کنند مدیرعامل فعلی صندوق مدتی سرپرست بانک شد. بسیاری از فسادها و مشکلاتی که در این بانک پیش آمد با این پوشش مدیرعامل و سرپرست بانک رخ داد. وصول مطالبات بانک به علل مختلف به تاخیر افتاده است. وی گفت: سرمایهاین بانک ١١ هزار میلیارد تومان است. برداشت بیش از حد از این بانک سبب شده که مشمول خسارت بانک مرکزی شود. ٩٠ درصد تسهیلات این صندوق به ٣٠ نفر داده شده است. ١٠ درصد وام خرد برای فرهنگیان با سود بسیار بالا بوده است.

بسیاری از بدهکاران بانک سابقه بد مالی دارند و حتی بازداشت هم بودند. این بانک ٧ هزار میلیارد تومان معوقاتی دارد که غیرقابل وصول است. جریانات سوءاستفاده‌کننده از قدرت به این بانک فشار آورده‌اند و بسیاری از اموال بانک را به تاراج بردند. ضمانت‌های غیرواقعی برای شرکت‌هایی چون پاسارگاد، صنایع شیمیایی و… در نظر گرفته شده است. او درباره ٧ هزار میلیارد تومان معوقات غیرقابل وصول بانک سرمایه بیان کرد: یک نفر ٣ هزار و ٩٠٠ میلیارد تومان به بانک بدهکار است اما به یک فرهنگی ٢ میلیون تومان هم وام نمی‌دهند. بعد از این توضیحات کوچکی‌نژاد درخواست تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان به رای نمایندگان گذاشته شد که با ٢٠٠ رای موافق این تحقیق و تفحص عملیاتی شد. احمدی‌لاشکی دیگر نماینده مجلس هم در روند بررسی این تقاضا در تذکری گفت: یک نفر سه هزار و ٩٠٠ میلیارد تومان به بانک سرمایه بدهکار است و ٩٠ درصد تسهیلات تنها به ٣٠ نفر ارایه شده است.

کیهان نوین ققنوسی است که از خاکستر کیهان غصب شده توسط جمهوری اسلامی و فریاد آزادیخواهی ملت ایران متولد شده و با هدف مرتبط ساختن ایرانیان پراکنده در همه ی کشور ها و آگاه ساختن آنان از اوضاع و احوال و آنچه به ایران مربوط است، نفس می کشد.'