سایت خبری تحلیلی کیهان نوین
دادگاهی شدن افسران فراری عراقی از شهر رمادی

دادگاهی شدن افسران فراری عراقی از شهر رمادی

در راستای اصلاحات اعلام شده در عراق، شماری از فرماندهان ارتشی به دلیل قصور در انجام وظیفه و ترک زودهنگام پست‌های خود در زمان حمله داعش به رمادی محاکمه می‌شوند.

c94ea5d05e58fbb7f70bacb57df94d948eae4738کیهان نوین:  سه ماه پس از فتح رمادی توسط شبه‌نظامیان «دولت اسلامی»، شماری از فرماندهان ارتش عراق در برابر دادگاه نظامی قرار می‌گیرند. طبق اعلام تلویزیون عراق، این نظامیان باید پاسخ دهند که چرا هنگام حمله داعش به رمادی، به جای دفاع از شهر، پا به فرار گذاشته‌اند.

عقب‌نشینی سریع ارتش عراق از رمادی در زمان حمله داعش، تصویر ناخوشایندی از نظامیان عراقی ترسیم کرد و موجب سرزنش نظامیان عراقی از سوی آمریکا شد.

این عقب‌نشینی، دستمایه تبلیغات وسیع داعش در اینترنت نیز شد. شاهدان سقوط رمادی گفته‌اند که با نزدیک شدن داعش به رمادی، افسران دولتی سلاح‌ها و خودروهای خود را در محل رها کردند. سربازان عادی که در پادگان‌ها مانده بودند، قربانی حمله شدند.

رمادی در میانه ماه مه به تصرف داعش درآمد. تشکیل دادگاه علیه این فرماندهان، بخشی از اصلاحات اعلام شده توسط حیدر عبادی، نخست‌وزیر عراق است که هدف‌شان مقابله با فساد و سوءمدیریت عنوان می‌شود.

رمادی مرکز استان انبار عراق است و در ۱۷ ماه مه به دست داعش افتاد. گرفتن این شهر ضربه‌ای مهلک و شکستی خجلت‌آور برای ارتش عراق بود که از سوی ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا نیز پشتیبانی هوایی می‌شد. اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا، در انتقاد از این شکست، به نبود عزم مقابله نزد سربازان عراقی اشاره کرد. ورود داعش به رمادی، موجب آوارگی دستکم ۲۵ هزار نفر از مردم شد.

رمادی در ۱۱۰ کیلومتری غرب بغداد قرار دارد و اهمیتش در موقعیت مواصلاتی آن است. دو شاهراه از این شهر می‌گذرد که عراق را به اردن و سوریه متصل می‌کند.

نیروهای مسلح عراقی از آن زمان تا کنون، چند مرتبه کوشیده‌اند داعش را از رمادی بیرون برانند. عملیات وسیع دولت عراق که از ۱۳ ژوئیه که با کمک شبه‌نظامیان شیعی تحت حمایت ایران انجام شده، بی نتیجه مانده است. ضد حمله‌های انجام شده، به بازپس گیری مناطقی از رمادی منجر شده‌اند اما رمادی به طور کامل به دست ارتش عراق نیفتاده است.

کیهان نوین ققنوسی است که از خاکستر کیهان غصب شده توسط جمهوری اسلامی و فریاد آزادیخواهی ملت ایران متولد شده و با هدف مرتبط ساختن ایرانیان پراکنده در همه ی کشور ها و آگاه ساختن آنان از اوضاع و احوال و آنچه به ایران مربوط است، نفس می کشد.'