سایت خبری تحلیلی کیهان نوین

فعالیت پنج‌هزار پلیس افتخاری در تهران!

حسین ساجدی‌نیا، فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفته است که در کمتر از ده روز پنج هزار نفر جذب پلیس افتخاری شده‌اند. به ادعایه وی وظیفه این نیرو کمک به تامین بیشتر امنیت مردم در پایتخت است.

imagesکیهان نوین: حسین ساجدی‌نیا، فرمانده انتظامی تهران بزرگ روز دوشنبه (۲۷ بهمن/۱۶ فوریه) به خبرنگاران گفته است که تمام سرکلانتری‌های تهران بزرگ آمادگی جذب پلیس افتخاری را دارند و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. اگرچه فعلا همه کسانی که انتخاب شده اند مرد هستند، فرمانده انتظامی تهران بزرگ نوید داده است که در آینده نزدیک بانوان نیز به عنوان پلیس افتخاری فعال می شوند.

او گفته است که ترکیب داوطلبان این نیرو از گرو‌ه‌های مختلف اجتماعی از جمله دانش آموزان، معلمان، دانشجویان، خبرنگاران و بازنشستگان هستند و نیمی از کسانی که ثبت‌نام کرده‌اند، تحصیلات دانشگاهی دارند. سن داوطلبان بین ۱۸ تا ۶۰ سال است و بیشتر «همیار پلیس در کف خیابان هستند».

بخشی از وظایف پلیس افتخاری امر به معروف و نهی از منکر است. وظیفه‌ای که تا به حال به صورت رسمی گشت ارشاد برعهده داشته است. به شکل غیررسمی هم «لباس شخصی»‌ها در این زمینه مداخله داشته‌اند.

در ابتدای فعالیت پلیس افتخاری در فروردین ماه امسال سیروس سجادیان، فرمانده پیشین نیروی انتظامی استان فارس گفت که افراد پلیس افتخاری در دو سطح کار می‌کنند: به عنوان ضابط و با حکم ماموریت و تحت نظارت کارکنان (ناجا) و یا در سطحی که مستلزم ضابط نیست مانند امر به معروف و نهی از منکر. مثالی که او زد نیز «سالم سازی دریا» بود. این طرح شامل اقدامات گوناگونی از کشیدن پرده در ساحل تا ازدیاد گشت‌های ارشاد در شهرهای ساحلی و افزودن گشت‌های دریایی است.

تاکید بر این نکته نیز که هیچ محدودیتی وجود ندارد و ثبت نام داوطلبان بدون در نظر گرفتن سن و میزان تحصیلات آن‌هاست، می‌تواند مایه نگرانی باشد. اگرچه به گفته فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ متقاضیان زیر ۱۸ سال هنوز فعال نشده‌اند.

تشکیل این نیرو به معنای گسترده‌تر کردن دم و دستگاه گشت ارشاد و بلندتر شدن بازوی نیروی انتظامی است. برای آن‌ها امتیازهایی هم در نظر گرفته شده است که بسته به میزان «موفقیت در انجام ماموریت» شامل پاداش نقدی و غیرنقدی، برخورداری از اولویت‌های استخدامی ناجا، شركت در برنامه‌ها و اردوهای فرهنگی و سیاحتی و زیارتی و…” خواهد شد.

سال گذشته اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده ناجا این نیروها را “ظرفیتی اجتماعی” خواند که قرار است “در بُعد آموزش، اطلاع‌رسانی، فرهنگی و…” با پلیس همکاری کنند. ظرفیتی که «از قبل وجود داشته است» و به گفته فرمانده ناجا آن‌ها سعی کرده‌اند «به این پتانسیل شکل قانونی» دهند.

 

 

کیهان نوین ققنوسی است که از خاکستر کیهان غصب شده توسط جمهوری اسلامی و فریاد آزادیخواهی ملت ایران متولد شده و با هدف مرتبط ساختن ایرانیان پراکنده در همه ی کشور ها و آگاه ساختن آنان از اوضاع و احوال و آنچه به ایران مربوط است، نفس می کشد.'