سایت خبری تحلیلی کیهان نوین

ابراز نگرانی شدید مقامات جمهوری اسلامی از پیروزی جمهوری خواهان در کنگره آمریکا

جیم اسلتری”، نمایندۀ سابق مجلس آمریکا، که در دسامبر گذشته به دعوت جمهوری اسلامی برای شرکت در یک کنفرانس به این کشور سفر کرده در بازگشت به آمریکا گفته است که او نخستین نمایندۀ سابق یا کنونی کشورش است که پس از انقلاب اسلامی به این کشور سفر و با مقامات ارشد این کشور گفتگو کرده است.

indexکیهان نوین: جیم اسلتری گفته است که مقامات ایرانی در مذاکرات شان با آمریکا بیش و پیش از هر چیز نگران مسئلۀ “احترام” هستند و می گویند که “حسن روحانی و نزدیکان او در قدرت حقیقتاً خواستار بهبود مناسبات با آمریکا هستند.” اما، آنان در پی پیروزی جمهوری خواهان در انتخابات کنگرۀ آمریکا نسبت به توانایی باراک اوباما در اجرای یا موافقتنامه میان دو کشور بر سر پروندۀ هسته ای جمهوری اسلامی شدیدا نگرانند.

“جیم اسلتری” افزوده است که “مقامات ایرانی شدیداً نگرانند که بهترین پیشنهاد خود را در این مذاکرات ارایه کنند، اما، پیشنهاد آنان با مخالفت کنگرۀ آمریکا مواجه شود.”

با این حال، نمایندۀ سابق مجلس آمریکا گفته است که هر دو کشور جمهوری اسلامی و آمریکا مسئول و مسبب موانع موجود بر سر یک توافق بین المللی بر سر برنامۀ هسته ای جمهوری اسلامی هستند.

“جیم اسلتری” ابراز تأسف کرده که کمتر نماینده ای از جانب کنگرۀ آمریکا تا کنون کوشیده مناسبات شخصی ای با مقامات ایرانی برقرار سازد. وی گفته است که بزرگترین مسئلۀ دو کشور ناآگاهی شان نسبت به یکدیگر است.

همزمان با این سخنان، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، بار دیگر و برغم مخالفت کاخ سفید و احزاب چپ و میانه در اسرائیل، بر عزم خود برای ایراد سخنرانی در مقابل کنگرۀ آمریکا در ماه مارس آینده در خصوص برنامۀ هسته ای ایران تأکید کرد و گفت که او مصمم به انجام این سخنرانی است، زیرا، به ادعای وی، “توافق بدی” بر سر پروندۀ اتمی جمهوری اسلامی میان واشنگتن و تهران در حال شکلگیری است و چنین توافقی موجودیت دولت اسرائیل را به خطر می اندازد.

در واکنش، رییس جمهوری آمریکا، باراک اوباما، اعتراف کرد که بر سر ایران “اختلاف حقیقی” با دولت اسرائیل دارد. رییس جمهوری آمریکا در عین حال، تأکید کرد که نه تنها مذاکرات اتمی با جمهوری اسلامی پس از ۳۱ مارس تمدید نخواهد شد، بلکه از این پس موفقیت یا عدم موفقیت این مذاکرات به ارادۀ سیاسی رهبران جمهوری اسلامی و تمایل آنان برای رسیدن به یک توافق بستگی دارد.

رییس جمهوری آمریکا که این سخنان را در پایان گفتگوهایش با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان فدرآل، ایراد می کرد، تأکید نمود که به گمان او در لحظۀ بحرانی حاضر ادامۀ مذاکرات پس از مهلت تعیین شده مفید نیست، در صورتی که تهران با اتخاذ اصول پایه ای که خواست جامعۀ جهانی است همچنان مخالفت ورزد.

باراک اوباما در ادامه تصریح نمود : “از این پس همه به خوبی می دانیم که مسائل ماهیت فنی ندارند. مسئله در واقع از این قرار است که آیا ایران ارادۀ سیاسی و تمایل رسیدن به یک توافق را دارد یا خیر.”

در واکنش به این سخن، حسن روحانی گفت که این کشور قدم های لازم را برای رسیدن به یک توافق برداشته است، اکنون نوبت طرف های مقابل است که فرصت رسیدن به یک توافق با جمهوری اسلامی را از دست ندهند.

یکشنبه گذشته، علی خامنه ای صریحا گفت که او مخالف هر گونه توافق اتمی با آمریکا است است که با منافع جمهوری اسلامی در تضاد باشد.

کیهان نوین ققنوسی است که از خاکستر کیهان غصب شده توسط جمهوری اسلامی و فریاد آزادیخواهی ملت ایران متولد شده و با هدف مرتبط ساختن ایرانیان پراکنده در همه ی کشور ها و آگاه ساختن آنان از اوضاع و احوال و آنچه به ایران مربوط است، نفس می کشد.'