سایت خبری تحلیلی کیهان نوین
واکنش مذبوحانه وزیر ارشاد به حضور فیلم “قصه ها” در جشنواره ونیز

واکنش مذبوحانه وزیر ارشاد به حضور فیلم “قصه ها” در جشنواره ونیز

علی جنتی، وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی به‌شدت از فیلم «قصه‌ها»، ساخته رخشان بنی‌اعتماد انتقاد کرده و گفته است این فیلم اجازه نداشته است که در جشنواره ونیز شرکت کند.

قصه هاکیهان نوین: علی جنتی درباره فیلم «قصه‌ها» گفت: “بعضی فیلم‌ها دست روی بعضی زخم‌ها و نقاط سیاه می‌گذارند و این نگاه را به دنیا عرضه می‌کنند که کار نادرستی است.”

فیلم «قصه‌ها» تاکنون از نمایش عمومی در ایران محروم مانده و اکنون در بخش مسابقه هفتادویکمین دوره جشنواره فیلم ونیز، به‌عنوان تنها فیلم ایرانی بخش مسابقه با ۱۹ فیلم دیگر رقابت می‌کند.

«قصه‌ها» اثری با دستمایه نقد اجتماعی و روایت‌گر خشونت خانگی، بیکاری و اعتیاد و تصویری از جامعه امروز ایرانی است.

این فیلم قرار است پس از اکران در ونیز، در چند جشنواره بین‌المللی دیگر از جمله در آلمان، بریتانیا و کانادا نیز به نمایش درآید.

علی جنتی با تأکید بر این‌که باید با این فیلم برخورد کرد، افزود: “الان داریم بحث می‌کنیم این فیلم نامناسبی است و چرا در صحنه بین‌المللی حضور پیدا می‌کند. بنده سئوالم این است که چرا به این فیلم مجوز ساخت داده شد.”

وزیر ارشاد گفت: “وزارت ارشاد مجوز می‌دهد شما در جشنواره‌ای شرکت کنید در حالی که برای فیلم “قصه‌ها” چنین مجوزی صادر نشده است. شخصی به عنوان کارگردان فیلم را در صحنه‌‌های بین‌المللی عرضه می‌کند تا یک جایزه‌ای بگیرد.”

جنتی همچنین گفت: “قبل از این‌که از ما در مورد این فیلم و حضور جهانی‌اش سئوال بشود باید بررسی بشود اصلا چرا “قصه‌ها” ساخته شد و چرا این فیلم مجوز ساخت گرفت و بر روی ساختش نظارت نشد.”

او به تأکید گفت که وزارت ارشاد باید «در گلوگاه اولیه» نظارت کند و «عناصر آگاه فیلم‌شناس و متخصص و آشنا به مبانی دینی» باید در صدور پروانه ساخت و حین ساخت نظارت کنند تا عین فیلمنامه‌ای که پروانه ساخت گرفته ساخته شود.

رخشان بنی‌اعتماد در نشست خبری فیلم «قصه‌ها» در جشنواره ونیز به مشکلات ساختن این فیلم بدون مجوز رسمی از وزارت ارشاد اشاره کرد و گفت: “نماهای این فیلم را در خیابان‌ها و خانه‌ها و ماشین‌ها گرفته‌ام، اما به این معنی نیست که “قصه‌ها” یک فیلم زیرزمینی است.”

او همچنین گفت: “اگر از اکران فیلمم در ایران مطمئن نبودم، در یک جشنواره بین‌المللی شرکت نمی‌کردم.”

رخشان بنی‌اعتماد از بحران‌های اجتماعی در ایران مانند بیکاری و اعتیاد بسیاری از جوانان به مواد مخدر سخن گفت و به تورم اقتصادی روزافزون اشاره کرد.

او به تحریم‌ها هم پرداخت و گفت: “وضعیت اقتصادی کشور برای بهبود وضع مردم بسیار تعیین‌کننده است. در این میان تحریم‌های غرب زندگی مردم عادی را نشانه رفته.”

در فیلم «قصه‌ها»، رخشان بنی‌اعتماد سراغ شخصیت‌های فیلم‌های پیشین‌اش، آثاری مثل «خارج از محدوده»، «روسری آبی»، «گیلانه» و «خون‌بازی» رفته و دگرگونی‌های زندگی آنان را در سایه تحولات سیاسی و اجتماعی پس از رویدادهای ۲۲ خرداد ۸۸ بررسیده است. با این تمهید با زندگی روزانه مردم در ایران هم آشنا می‌شویم: راننده‌های تاکسی که کمرشان زیر بدهی‌های سنگین خم شده، بازنشستگان فقیر و بی‌چیز، جوانان بیکار و کارگران کارخانه‌ها.

در این فیلم بسیاری از بازیگران مشهور سینمای ایران از جمله گلاب آدینه، صابر ابر، نگار جواهریان، بابک حمیدیان، حبیب رضایی، محمدرضا فروتن، شاهرخ فروتنیان، باران کوثری، پیمان معادی و فاطمه معتمدآریا شرکت دارند.

«قصه‌ها» در سی‌ویکمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درنیامد.

کیهان نوین ققنوسی است که از خاکستر کیهان غصب شده توسط جمهوری اسلامی و فریاد آزادیخواهی ملت ایران متولد شده و با هدف مرتبط ساختن ایرانیان پراکنده در همه ی کشور ها و آگاه ساختن آنان از اوضاع و احوال و آنچه به ایران مربوط است، نفس می کشد.'