سایت خبری تحلیلی کیهان نوین
بی‌غیرت دینی؛ واژه جدید شهرداری تهران برای وزارت کار

بی‌غیرت دینی؛ واژه جدید شهرداری تهران برای وزارت کار

شهرداری در پاسخ به مخالفت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با «محرومیت زنان از دسترسی به برخی مشاغل»، از واژه بی غیرت دینی برای این وزارت خانه استفاده کرد.

 

indexکیهان نوین :شهرداری تهران در واکنش به نامه قائم مقام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بین‌الملل مبنی بر لغو بخشنامه‌ای که باعث محرومیت زنان از دسترسی به برخی مشاغل می شود، با انتشار جوابیه‌ای اعلام کرده است: «شهرداری تهران هیچگونه دستورا‌لعمل یا بخشنامه‌ای مبنی بر تفکیک جنسیتی و امثال آن در خصوص نیروی انسانی نداشته است و ندارد.»

در نامه رسمی وزارت کار تاکید شده بود که این بخشنامه بر خلاف کنوانسیون‌های بین‌المللی کار از جمله کنوانسیون عدم‌ تبعیض در اشتغال و حرفه است. حال شهرداری تهران، ضمن ابراز تاسف از اینکه چنین نامه‌ای از سوی یکی از دستگاه‌های رسمی نظام جمهوری اسلامی نوشته شده، تاکید کرده است: «به ادعای وزارت کار و تحلیل مکتوبه این وزارتخانه، تکریم مقام زن و تحکیم بنیان خانواده در ایران اسلامی باید با کنوانسیون‌های جهانی هماهنگ باشد که این خود جز بی‌غیرتی دینی، چیز دیگری نیست.»

شهرداری تهران، ضمن آنکه مسئول بخش بین‌الملل وزارت کار را «ملعبه رسانه‌های بیگانه» خوانده، با زبان کنایی خطاب به وزارت کار نوشته است: «انتظار می رود مسئولان وزارت کار به جای ملعبه رسانه‌های بیگانه شدن به مشکلات کارگران و کارکنان عزیز توجه کنند و در رفع آن کوشش کنند.»

در این جوابیه با اشاره به اشتغال هزاران کارمند زن در سطوح مختلف مدیریت و کارشناسی شهرداری تهران تاکید شده است: «بر خلاف ادعاهای واهی برخی از رسانه‌های مغرض داخلی و رسانه‌های بیگانه، هیچکدام از بانوان شاغل در شهرداری نه تنها اخراج نشده‌اند بلکه ارتقای شغلی نیز یافته‌اند.»

در این نامه، بر نقش مادری و همسری زن در اسلام که مصداق تفکیک جنسیتی است تاکید شده است: «بی‌تردید امنیت شغلی و اخلاقی بانوان در جامعه در کنار نقش همسری و مادری آنها در حوزه خانواده برای مدیریت شهری حائز اهمیت است و این اقدامات تکریم مقام زن و خانواده بوده و استقبال بانوان شاغل در شهرداری خود گواهی روشن است.»

در جوابیه شهرداری خطاب به بخش بین الملل وزارت کار، همچنین درباره محرومیت زنان از برخی شغل‌ها در شهرداری نوشته شده است: «به‌کارگیری مردان در محدوده برخی مشاغل سخت و زمان‌بر، نه تنها محروم کردن بانوان نیست، بلکه تکریم منزلت و مقام آنهاست چرا که در فرهنگ اسلامی و ایرانی ما زنان به عنوان محور خانواده و خانواده، محور جامعه قابل تعریف و تبیین است.»

غیرتمندی مسئولان

حدود دو ماه پیش شهرداری تهران در بخشنامه‌ای داخلی و محرمانه از شهرداری‌های مناطق و سایر سازمان‌های زیرمجموعه‌اش خواست تا در راستای اجرای طرحی که شهرداری تهران آن را «ارتقای مقام زنان» نامیده، نسبت به جدا کردن فضای فیزیکی فعالیت کارمندان زن و مرد در شهرداری اقدام و از به‌کارگیری زنان در پست‌هایی مثل منشی، مسئول دفتر، تایپیست و … خودداری کنند.

با تصمیم «شورای معاونین، شهرداران و سازمان‌ها»، وابسته به دبیرخانه شورای شهرداران، کارمندان مرد و زن در شهرداری تهران تفکیک شده و از مدیران شهرداری خواسته شده است ظرف ماه آینده (مرداد) این موضوع را با جدیت توسط سازمان بازرسی و حراست کل پیگیری و اجرایی کنند.

در این تصمیم تأکید شده است که به‌ منظور آرامش و آسایش بیشتر کارکنان با تغییرات مناسب در حد امکان، محل استقرار کارکنان زن و مرد مورد بازنگری و به‌شکل جداگانه طراحی و اجرا شود.

این سیاست در روزهای اخیر از سوی فعالان اجتماعی و شمار معدودی از مسئولان دولتی ازجمله در وزارت کار با مخالفت رو‌به‌رو شده است.

محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، روز ۲۷ تیرماه در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران، از تفکیک جنسیتی در مجموعه تحت مدیریت خود دفاع کرد. او گفت: «ما غیرت دینی داریم و نباید اجازه دهیم زنان در ادارات بیش از همسر خود با نامحرمان معاشرت و تماس داشته باشند.»

افزون بر این، شهرداری تهران اعلام کرده که اتاق‌های زنان و مردان در ادارات شهرداری جدا خواهند شد. قالیباف با دفاع از این اقدام گفته است: «معاشرت بیشتر زنان با نامحرمان نسبت به همسر و فرزندان، کانون خانواده را تحت تأثیر منفی قرار می‌دهد.»

پیش از آن در روز یکم مردادماه بیش از ۱۸۳ نفر از نمایندگان مجلس ایران با جمع‌آوری امضا از اقدامات محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، برای «تفکیک جنسیتی» شهرداری قدردانی کردند.

مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری ایران نیز روز چهارشنبه یکم مرداد ماه در حاشیه جلسه هیئت دولت گفته بود: «جدا کردن محل کار خانم‌ها با ارزش‌ها همخوان است و بهره‌بری را بالا می‌برد.»

سیاست تفکیک جنسیتی در ایران، همواره مورد اعتراض فعالان مدنی و همچنین فعالان حقوق زنان بوده است. بسیاری از کسانی که به این جداسازی جنسیتی در برخی از حوزه‌های عمومی و به‌ویژه مدارس و دانشگاه‌های ایران معترض هستند، معتقدند که این مسأله کوششی برای حذف زن از عرصه عمومی است و افزون بر این روابط معمولی و پذیرفته شده زن و مرد را پیچیده و متشنج می‌کند.

این مشکل در چند سال اخیر با اصرار بخش‌هایی از حکومت ایران بر گسترش دایره تفکیک جنسیتی پیچیده‌تر نیز شده است.

در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد، سیاست تفکیک جنسیتی با شدت کم‌سابقه‌ای گسترش یافت و بیشتر فضاهای آموزشی و حتی رشته‌های تحصیلی را در بر گرفت. در این دوران بود که حتی طرح تفکیک جنسیتی مهدهای کودک نیز مطرح شد.

کیهان نوین ققنوسی است که از خاکستر کیهان غصب شده توسط جمهوری اسلامی و فریاد آزادیخواهی ملت ایران متولد شده و با هدف مرتبط ساختن ایرانیان پراکنده در همه ی کشور ها و آگاه ساختن آنان از اوضاع و احوال و آنچه به ایران مربوط است، نفس می کشد.'